Из буџета Крагујевца 25 милиона динара за пољопривреду у 2021. години

У буџету града Крагујевца планирано је за наредну годину 25 милиона динара за субвенције у пољопривреди, а исто толико је утрошено у овој години.

Највише интересовања било је за куповину нове прикључне механизације.

У овој години за набавку нове прикључне механизације било је намењено 8,5 милиона динара, а за суфинансирање камате за пољопривредне кредите четири милиона динара.

Субвенције за осигурање усева, плодова и животиња износиле су 3,5 милиона динара, а за набавку машина и опреме за припрему сточне хране 3 милиона динара.

За регрес за репродуктивни материјал било је опредељено 2,5 милиона динара, а милион и по за субвенције за набавку нове опреме за пчеларство.

За подизање и опремање пластеника и опреме за наводњавање као и подизање нових или обнављање засада воћака, хмеља и винове лозе по милион динара.

У припреми је и нови програм за 2021. годину, а из буџета је планирано да се издвоји 25 милиона динара.

Кроз подстицајна бесповратна средства подстиче се пољопривредна производња и побољшава квалитет производа, а услови за добијање средства за наредну годину биће исти.

И ове године биће дотација пољопривредним удружењима, као и накнада штете за повреде, или штету насталу услед елементарних непогода.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *