Из градске касе 25 милиона за пољопривреднике

За подстицаје у пољопривредној производњи и побољшање квалитета производа из градске касе је на име бесповратних средства издвојено 25 милиона динара.

Начелник Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине Драган Маринковић наводи да су ова средства увећана у износу од 5 милиона динара у односу на прошлу годину.

Локална самоуправа је определила новац имајући у виду да све гране пољопривредне производње представљају велики ресурс и са намером да помогне пољопривредним произвођачима да се на најбољи начин организују и остваре профит.

Одлуком Градског већа 8,5 милиона динара опредељено је за набавку нове прикључне механизације и 4 милиона за суфинансирање камате пољоппривредног кредита за куповину новог трактора.

3,5 милона динара обезбеђенo je за накнаду дела трошкова осигурања усева, плодова и животиња.

За набавку машина и опреме за припремање сточне хране и опреме за сточарство планирано је 3 милиона динара.

Исплата дела трошкова за прво вештачко осемењавање крава и јуница из градске касе издвојено је 2,5 милиона динара.

За куповину опреме за пчеларство планирано је 1,5 милиона динара.

Буџетска средства предвиђена су и за куповину опреме за пластеничку производњу, и куповину опреме за наводњавање као и набавку садног матерјала, воћа и винове лозе по милион динара.

Заинтересовани пољопривредници имају неколико могућности да добију ова бесповратна средства, тврди начелник Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине Дрган Маринковић који додаје да је локална самоуправа препознала велики значај у додели ових средстава.

Заинтересовани пољопривредници који желе да пеузму бесповратна средства могу да остваре новчану помоћ од дана објављивања ове одлуке до утрошка средстава најкасније до 15. новембра текуће године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *