Из Градске касе планирано 12,5 милиона динара за дечја игралишта

Током 2019. године из градске касе издвојено је 3 милиона 800 хиљада динара за реконструкцију игралишта за децу.

У једанаест крагујевачких насеља запуштена игралишта за децу са похабаним и зарђалим справама за игру су потпуно обновљена.

Захваљујући донаторима и ангажовањем града Крагујевца направљено је пет нових игралишта за најмлађе.

Најрепрезентативније дечје игралиште је Креативни парк у Великом парку које је изграђено 2017. године средствима Фондације Драгица Николић.

Најмађи Крагујевчани који посећују игралишта за децу у бројним крагујевачким насељима сада имају добре услове за боравак на овим местима.

У Крагујевцу су запуштена игралишта са справама које су биле зарђале и похабане потпуно реконструисана и сада су безбедна за дечју игру и забаву.

На подручју града изграђено је пет потпуно нових савремених игралишта од којих је једно намењено деци са посебним потребама.

У Предходном периоду из градске касе издвојено је 3 милиона 800 хиљада динара за реконструкцију игралишта за децу.

План је да се путем јавних набавки из градског буџета издвоји 12 и по милиона динара за дечја игралишта .

Сва дечја игралишта у Србији до 2022. године треба да буду уређена према Правилнику о безбедности дечјих игралишта.

Једно од најрепрезентативнијих дечјих игралишта, које се налази у Великом парку а простире се на површини од 10 хиљада квадратних метара, направљено је 2017. године средствима из Фондације Драгица Николић.

У наредном периоду готово сва игралишта у градском језгру и у приградским насељима биће обновљена.

Најмлађи Крагујевчани ће одрастати на дечјим игралиштима која ће бити места за дружење са вршњацима и развој моторике уз игру и забаву, обећавају у локалној самоуправи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *