Изабери своје путовање у хали Шумадија сајма

На Шумадија сајму, од 24. до 26. новембра, биће одржан 13. Међународни сајам туризма и сеоског туризма.

На овој сајамској манифестацији туристичке потенцијале и програме путовања, представиће више од 50 излагача, углавном локалних туристичких организација из Србије, али и из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Северне Македоније.

На сајму учествују туристичке агенције, хотелијери, бањска лечилишта, сеоска домаћинства, винарије и дестилерије.

Током три сајамска дана планиран је богат пратећи програм, у виду стручних предавања за излагаче, промоција и пратећих забавних садржаја за посетиоце, уз наступ крагујевачких фолклорних ансамбала и певачких група.

Сајам ће бити отворен за посетиоце од 10 до 18 часова, у четвртак и петак, 24. и 25. новембра. Радно време у суботу, 26. новембра је од 10 до 15 часова.

Свечано отварање је заказано за 11 сати у четвртак, 24. новембра, уз учешће предстваника града, надлежног министарства и Туристичке организације Србије.

Последњег дана, у суботу, 26. новембра у 12 часова биће додељене награде најбољим излагачима, за најуспешнију промоцију, најуређенији излагачки простор и најбољи промотивни материјал.

Сајамски програм употпуниће „Шумадијска чајанка са градоначелником“, у петак, 25. новембра, у 12 часова када ће се преко 20 екипа такмичити у кувању ракије, односно избору за најбољи шумадијски чај.

Том приликом биће организовано кување ловачког гулаша и банатски диснатор.

У оквиру 13. Међународног сајма туризма и сеоског туризма, у хали Шумадија сајма, представиће се и око 30 произвођача зимнице из Крагујевца и Шумадије, али и других делова Србије.

Посетиоци ће имати прилику да купе здраве домаће производе, зимницу, џемове и слатка, сокове, хлеб, пите и медењаке.

Организатори манифестације су “Шумадија сајам“ и Градска туристичка организација Крагујевац, а покровитељи Министарство туризма и омладине и град Крагујевац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *