Избори решење?

Не плашимо се да, у било ком тренутку, своју политику и резултате те политике ставимо пред грађане и добијемо њихов одговор, изјавио је у емисији Епицентар, генерални секретар председника Србије, Никола Селаковић.

Лично сматрам да би ванредни паралментарни избори решили „неке ствари“, али верујем да ће предсеник Републике, на основу великог знања и искуства, донети исправну одлуку, објаснио је Селаковић.

Вучићева политичка снага, искуство и озбиљан ауторитет, који је стекао подршком грађана са једне стране и резултатима рада са друге, дају му за право да да свој коначан став о ванредним паралментарним изборима, о чему су се моје колеге из председништва већ изјасниле, рекао је Слаковић.

На питање зашто се расписивање избора повезује са састанцима председника Србије са светским званичницима, Селаковић подсећа да, поред традиционалних пријатеља, као шти су Кина и Русија, Србија има озбиљан партнерски однос са Немачком, чије компаније у Србији директно запошљавају више од 57 хиљада радника.

Говорећи о Косову, генерални секретар председника Србије је рекао, да је дијалог блокиран и да је готово шест месеци прошло од како су привремене институције самоуправе на Косову и Метохији увеле таксе увећане за 100 одсто, за производе из Централне или Северне Србије.

Селаковић је оценио, да је пред Србијом ужасно тежак период, јер је изгубљена шанса да се постигне компромисно решење, за све прихватљиво.

Селаковић је оценио да је Србија, по питању Косова, реално, у тешкој ситуацији. Он је, међутим, изразио наду да је, озбиљном политиком и мудршћу, могуће решити и „косовско“ питање.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *