Изградити „Парк реплика српских манастира и средњевековних градова“

Кандидат за градоначелника Крагујевца и носилац изборне листе „Александар Шапић – Победа за Крагујевац“ која на локалним изборима наступа под редним бројем 9, проф. др Недељко Манојловић је истакао да град Крагујевац треба обогатити туристичким садржајима који би привукли домаће и стране туристе.

Један од пројеката био би изградња „Парка реплика српских манастира и средњевековних градова“.

У овом парку, који би представљао праву атракцију за наш град, налазиле би се минијатуре свих важнијих српских манастира и средњевековних градова као што су манастири Жича, Студеница, Пећка патријаршија, Раваница, средњевековни градови Смедерево и Маглич, али и неких светских атракција.

Туристи би на једном месту могли да се упознају са значајним делом српске историје, традиције, баштине и националног идентитета, а што би омогућило и значајан приход нашем граду.

Као узор може послужити парк „Минимундус“ у Клагенфурту у Аустрији који је од оснивања до данас посетило око 15 милиона туриста и у коме се налази једна од најлепших реплика на свету манастира Студенице.

Могуће локације за изградњу овог парка биле би насеља Илина вода и Шумарице, али би коначну реч о месту за изградњу овог парка дали грађани.

Уколико изборна листа „Александар Шапић – Победа за Крагујевац“ добије поверење грађана Крагујевца, иницираће реализацију овог, али и неколико других пројеката,како би град Крагујевац постао центар привредног развоје Србије, њена културна престоница и значајан образовни центар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *