Изградња државног вртића најзначајнија инвестиција у 2022.

Капитални пројекат у 2022. години, према речима Градског већника за образовање Душана Алексића у области образовања, биће изградња новог државног вртића у Ердчу, али и увећан буџет за субвенционисани боравак малишана у приватним обдаништима.

Енергетска санација и реконструкција школа, реновирање тоалета и мокрих чворова остају приоритети.

До сада је за енергетску санацију школа на територији Крагујевца утрошено више од 500 хиљада евра.

Комплетна енергетска санација подразумева замену котлова и столарије, нову фасаду објекта са изолацијом, реконструкцију мокрих чворова и постављање лед расвете.

За ове намене део новца долази из градске касе, док део прослеђује надлежно министарство.

Од важнијих радова у 2021. години издвајају се послови на модернизацији грејања у две школе у Грошници и Станову, који подразумевају укидање пећи на дрва и постављање котлова на гас.

У 2021. години из градског буџета опредељено је знатно више новца за субвенционисани боравак малишана у приватним вртићима.

Створени су услови за додатних 200 субвенција, док ће у 2022. конкурс бити отворен за још 200 малишана. Најзначајнија инвестиција је изградња новог вртића.

И у овој години наставља се са решавањем проблема у сеоским школама.

Крагујевац је конкурисао са још седам пројеката који подразумевају санацију тоалета, енергетску ефикасност и модернизацију грејања у образовним установама.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.