Изградња Палате правде биће завршена у току 2021. године

Изградња Палате правде у Крагујевцу, чији се завршетак очекује у току наредне године, донеће боље услове за рад правосудних органа.

У згради ће бити смештено 11 правосудних институција, а корист ће имати грађани великог дела Србије, који покрива Апелациони суд у Крагујевцу. Због боље функционалности, очекује се да ће судски поступци трајати краће.

Апелациони, Основни и Виши суд у Крагујевцу тренутно су смештени у једној згради, док се тужилаштво налази на другој локацији, што доста отежава рад правосудних органа.

Због тога, запослени у правосуђу с нестрпљењем очекују завршетак изградње Палате правде. На тај начин, они ће добити већи простор и боље услове за ефикаснији рад.

Значај изградње Палате правде осетиће не само грађани Крагујевца, већ и читавог региона, јер се очекује да ће решавање судских спорова трајати краће.

Као жалбени суд, Апелациони суд у Крагујевцу је један од четири највиша органа судске власти у Србији.

Надлежан је за подручја виших судова у Крагујевцу, Краљеву, Јагодини, Крушевцу, Пожаревцу, Ужицу, Чачку и Новом Пазару.

Палата правде у Крагујевцу је највећи правосудни инфраструктурни пројекат у Србији у последњих неколико деценија, чију изградњу финансира држава.

Укупна вредност инвестиције је 25 милиона евра. Очекује се да радови буду завршени у току наредне године.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *