Изградња зграде ФИЛУМ-а на листи приоритета

Током данашње посете Крагујевцу, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић је рекао и да се изградња зграде Филолошко-уметничког факултета налази на листи од осам или девет приоритетних високошколских установа и најавио изградњу новог вртића у Крагујевцу.

Очекује се да радови на изградњи зграде Филошко-уметничког факултета крену почетком 2022. године.

За изградњу зграде ФИЛУМ- а обезбеђена су средства из кредита, а Канцеларија за јавна улагања спровешће све потребне процедуре у сарадњи са Градом.

У присуству министра Ружића, Економској школи је уручена донација од 25 нових рачунара које је обезбедила Еуро банка.

Реч је о опреми вредној 1,2 милиона динара. Опремање кабинета новом опремом допринеће већем интересовању ученика за наставу и рад.

Кроз буџет града Крагујевца који је опредељен за образовање, а реч о милијарду и 600 милиона динара, највећи део издваја се за предшколско образовање.

Опрема која је додељена Економској школи биће велика подршка ученицима, који ће након школовања бити спремнији за тржиште рада. До сада је кроз пројекат Школа као нацртана за вас уложено више од 7,2 милиона динара.

На тај начин, обезбеђено је квалитетније образовање ученика средњих економских школа у Србији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *