Изложба академског сликара Павла Поповића

Изложба сликарских радова академског сликара, Павла Поповића отворена је у Универзитетској галерији.

Крагујевачкој публици представљени су сликарски радови, рађени техником уље на платну, који су настали у протеклих десет година.

У Универзитетској галерији, своје радове, представио је Павле Поповић, члан УЛУС-а и професор ликовне културе у Гимназији у Краљеву.

Академију ликовних уметности у Београду завршио је у класи Мила Милуновића, док је током студирања био члан екипе Републичког завода за заштиту споменика културе.

Крагујевачкој публици представљена је ретроспективна изложба овог уметника. Први пут је постављена прошле године и састоји се од 21 рада, који су настали у последњих шест година.

Најновије слике представљају Павлов најзрелији период и смер, у коме и даље планира да настави свој рад.

Велики формати јаких колорита основна је карактеристика уметника, који самостално излаже од 1967. године.

Поред просветног рада Павле Поповић је учествовао и у конзервацији и рестаурацији многих наших средњевековних манастира.

За свој рад до сада је добио велики број награда, од којих се издваја Новембарска награда града Краљева за значајне резултате у стваралачком и организационом раду у култури.

Изложбу у Крагујевцу, реализовао је Уметнички савет Универзитетске галерије и може се погледати до 26.априла.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *