Изложба „Између“ у Контакт галерији

У Контакт галерији Студентског културног центра отворена је изложба тројице младих аутора Вељка Вучковића, Стефана Лукића и Небојше Адамовића.

После представљања у Крагујевцу аутори планирају још неколико заједничких изложби и сличних пројеката широм Србије.

На први поглед изложба представља три различита аутора од којих један представља анализу портрета, други анализу машине као што је аутомобил док са треће стране имамо анализу одређеног међупростора.

Оно што повезује ове ауторе је концепција погледа, начин на који гледамо на ствари И шта је то што нас уствари повезује.

Стефан, студент четврте године основних академских студија добитник је награде за сликарство на Факултету примењених уметности и до сада је учествовао на више групних изложби а шест пута је излагао и самостално.

Вељко похађа мастер студије на одсеку за примењено сликарство а већ је добитник Награде Мома Марковић за најбољи цртеж малог формата. Колективно је излагао у Србији и иностранству.

Својствен по својим експериментисањем са Close-up-овима Небојша се до сада представио шест пута самостално а добитник је и награде за цртеж Миодраг Вујачић Мирски.

Изложбу је отворио Велимир Поповић академски сликар и теоретичар уметности, који је овог пута имао и улогу кустоса.

Без обзира на заједничку фасцинацију и утицај светски познатих сликара, посетиоци изложбе препознали су савремен израз младих уметника и њихову сличност али и разлику у поетици што је и идеја овог пројекта под називом „Између“.

Контакт галерија Студентског културног центра биће домаћин ове изложбе до 26. марта.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *