Изложба костима по узору на моду 19. века

Изложба радова насталих у радионици под називом “Мода по узору на моду 19. века” отворена је у просторијама Центра “Супермама“.

Изложени су савремени костими који су креирани по узору на костиме из времена када је Крагујевац био престоница модерне Србије.

Овај пројекат подржала су бројна удружења и град Крагујевац.

Полазнице радионице у оквиру пројекта под називом “Мода по узору на моду 19. века”, уз помоћ ментора, самостално су креирале одевни комад инспирисан српским костимом из времена династије Обреновић.

Кроз модне детаље на изложеним костимима преплићу се 19. и 21. век.

Полазницама радионице савете и помоћ у раду пружиле су костимографкиња крагујевачког Дечијег позоришта Алина Линкова Вељковић и историчарка Роксанда Алексић.

Радионица је окупила 18 жена које су имале прилику да науче читав процес прављења костима, од скицирања и узимања мера до кројења и шивења.

Након тога, радови ће бити изложени у галерији Народне библиотеке “Вук Караџић” и просторијама Удружења “Арт маниа”.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *