Изложба Међународног бијенала уметности „АРТиЈА“

У Градској галерији Мостови Балкана у току је изложба Првог међунардног бијенала уметности „АРТиЈА“.

На конкурс Спомен парка Крагујевачки октобар пристигло је 395 радова 233 уметника из целог света, од којих је међународни жири одабрао 120 најбољих који су представљени крагујевачкој публици.

Радови на папиру и од папира основна је идеја Првог међународног бијенала уметности под називом „АРТиЈА“.

Аутори свих генерација из читаве Европе показали су различите приступе уметности и кроз своје радове дочарали како и на који начин се уметност може приказати кроз хартију.

Крагујевчани имају прилику да погледају 120 најбољих радова који су по мишљењу жирија заслужили место на првој „АРТиЈА“.
На отварању тренутно актуелне изложбе награђена су три најбоља рада, а додељене су и специјалне награде.

Због интересовања публике из других градова, организатори за пролеће планирају представљање радова у галерији Француског културног центра у Београду.

Након затварања манифестације под називом „АРТиЈА“ крагујевачку публику очекују многобројне изложбе у организацији Спомен парка Крагујевачки октобар.

Идеја и жеља организатора Првог међународног бијенала уметности „АРТиЈА“ је да Крагујевац добије препознатљиву ликовну манифестацију како у Србији тако и у свету.

Број посетилаца који су видели изложбу и број пријављених уметника довољно говори да ће за две године ова манифестација добити још већи значај.

Пројекат је реализован уз подршку града Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *