Изложба руске дизајнерке Венере Гомез у ТУШ „Тоза Драговић“

Изложба руске дизајнерке Венере Гомез, посвећена традиционалној руској ношњи и народном стваралаштву Русије, представљена је ученицима и запосленима у Трговинско-угоститељској школи „Тоза Драговић“ у Крагујевцу.

Изложбу чини 13 акварел радова на папиру модне дизајнерке руског порекла Венере Гомез, на којима доминирају девојке и младићи обучени у традиционалну руску ношњу.

Историја Словенских народа не може се избрисати, а гардероба из тог времена доказује да су руска и српска традиционална ношња веома сличне, закључила је Венера Гомез.

Ово је била добра прилика да се ученици Трговинско-угоститељске школе „Тоза Драговић“, који похађају смер техничар дизајна одеће, састану са дизајнерком светског реномеа Венером Гомез и од ње сазнају све о уметничком погледу на дизајн и модне креације.

Ова изложба је пресељена у галеријски простор Народне библиотеке „Вук Караџић“ где ће бити доступна већем броју заинтересованих за народно стваралаштво Русије.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *