Изложба скулптура и рељефних колажа

У Градској галерији „Мостови Балкана“ отворена је изложба Милорада Тепавца Тепе, редовног професора Факултета ликовних уметности у Београду.

Изложба скулптура и рељефних колажа посвећена је крагујевачком вајару Николи Коки Јанковићу и представља почетак културних манифестација које се организују у оквиру Мајских свечаности.

Члан Удружења ликовних уматеника Србије и групе 10 плус, Милорад Тепавац изложбу под називом „Бог и природа су исто“ посветио је свом професору акдемику и вајару Николи Коки Јанковићу.

Скулптуре и рељефни колажи рађени су у у духу реалистичне филозофије Баруха Спинозе, преко којих уметник преноси своје ставове о животу, природи, Богу и души.

Овогодишње Мајске свечаности почеле су изложбом у Мостовима Балкана.

У наредном периоду грађане Крагујевца очекују бројна културна дешавања којима ће бити обележен Дана града.

На отварању изложбе аутор је присутне подсетио на рад и дело нашег вајара Николе Коке Јанковића, који је својим ставом и приступом у многоме утицао на даљи рад и дело Милорада Тепавца.

Изложба у Градској галерији „Мостови Балкана“ отворена је до 16. маја.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *