Изложба слика Јелене Андабаке

Изложба слика младе уметнице Јелене Андабаке отворена је у Малом ликовном салону Народног музеја у Крагујевцу.

Радови се могу погледати до 17. јуна. Ово је прва изложба организована у овом простору од појаве епидемије коронавируса која је изменила калнедар свих раније планираних догађаја.

Млада уметница Јелена Андабака рођена је у Приштини где је на Факултету уметности дипломирала 2015. године, на смеру графика.

Стипендиста је фонда за младе таленте Републике Србије „Доситеја“ министарства омладине и спорта.

После самосталних изложби у Херцег Новом и Лазаревцу, своје радове изложила је у граду у којем је стекла основно и средње образовање.

Ово је прва изложба организована у Малом ликовном салону Народног музеја од 15. марта када је уведено ванредно стање. Рад салона прилагођен је новонаслалој ситуацији. Због тога је изостало уобичајено свечано отварање изложбе.

Јелена Андабака излагала је у Србији, Црној Гори, Француској и Канади. Њене радове посетиоци могу погледати до 17. јуна у Малом ликовном салону.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.