Изложба “Записи ван времена” у Малом ликовном салону

Млада крагујевачка уметница Катарина Васиљевић представила се публици изложбом “Записи ван времена и света”, у Малом ликовном салону Народног музеја Шумадије у Крагујевцу.

Реч је о интермедијском уметничком раду, заокруженој поставци, која путем камена као главног мотива преиспитује однос природног и вештачког механизма.

Млада крагујевачка уметница Катарина Васиљевић, завршила је основне академске студије графичког дизајна на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу.

Тренутно је студент мастер академских студија на Факултету ликовних уметности у Београду, на смеру нови медији у класи професора Владимира Николића.

Паралелно са образовањем, гради и излагачку каријеру, већ је била учесница неколико бијенала у земљи али и Немачкој.

Пред ликовном публиком у родном граду, вечни камен уведен у призму видео рада, фотографије, Катарина ствара слику могућих светова у низу.

Као исходиште ширег уметничког истраживања изложбу одликује целовитост и формалистичко јединство презентације, као и употреба самих медија као носилаца значења.

Изложба “Записи ван времена и света” Катарине Васиљевић у Малом ликовном салону може се погледати до 9. маја.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *