Израда Стратегије развоја урбаног подручја града Крагујевца и околних општина

Јавни форум – радионица за израду Стратегије развоја урбаног подручја града Крагујевца и општина Баточина, Лапово, Рача, Кнић, Топлола и Аранђеловац одржана је у Крагујевцу са намером да се дефинишу визије пројектних идеја за процес израде овог стратешког документа.

Град Крагујевац је са партнерским општинама из Шумадијског округа и Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља започео израду Стратегије развоја урбаног подручја града Крагујевца и општина Баточина, Лапово, Рача, Кнић, Топола и Аранђеловац у оквиру програма Европске уније за локални развој ЕУ ПРО Плус.

У радионицу се укључује јавност, пре свега локални актери, како стручна јавност, тако и шира, која би дала допринос у препознавању и дефинисању заједничких визија одрживог и урбаног развоја ове територије.

Град Крагујевац тежи стварању квалитетнијих решења за будући развој локалне самоупрве по мери грађана.

Јавни форум обухватио је изложбу и оцењивање радова дечјег ликовног конкурса на тему „Мој град у будућности”, представљање тематских области које су предмет израде Стратегије и радионицу, односно презентацију заједничке визије урбаног подручја.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Израда Стратегије развоја урбаног подручја града Крагујевца и околних општина”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *