Изведена „Фигарова женидба“ у Првој крагујевачкој гимназији

Чланови Оперског студија Музичке школе „др Милоје Милојевић“ извели су, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, адаптацију Моцартове опере Фигарова женидба. Режију и адаптацију потписује Тадија Милетић.

Оперски студио Музичке школе окупио је солисте, бивше и садашње ученике одсека соло певања, професора Лидије Јевремовић Софије и Татјане Милован као и госте, студенте соло певања Филолошко уметничког факултета у Крагујевцу, у класи професора Марине Трајковић Биџовски и Војислава Спасића.

Према речима Лидије Јевремовић Софије, Крагујевац је град који има потенцијала да изнедри велике оперске певаче.

Прошле године је изведена опера „Дидона и Енеј“. Адаптација Моцартове опере „Фигарова женидба“ је само наставак сарадње режисера Тадије Милетића и Музичке школе.

Гудачки квартет чине: Маја Милановић, Наталија Петковић, Невена Костић и Алан Томић, док су за клавирску сарадњу задужене Драгана Димић, Сара Абрамовић и Наталија Петровић.

Руковидилац и вокални ментор је Лидија Јевремовић Софија. Режију и адаптацију потписује Тадија Милетић, а сценографију и костиме Алекса Јевтић. Наратор је Илија М. Ивановић.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *