Извештај Локалног антикорупцијског форума крајем месеца

Праћење мера предвиђених Локалним антикорупцијским планом, отклањање ризика од корупције и подизање свести о значају борбе против ове негативне друштвене појаве, основни су задаци Локалног антикорупцијског форума града Крагујевца, који је основан крајем 2019. године.

Закључци овог радног тела Скупштине града биће објављени у извештају који ће локалној самоуправе бити достављен крајем месеца.

Локални антикорупцијски форум града Крагујевца обавља послове које закон и правилник предвиђају за ово радно тело, а примарне активности односе се на праћење мера из Локалног антикорупцијског плана.

Форум се, такође, бави и превентивним активностима, као и едукацијом својих чланова.

Чланови Локалног антикорупцијског форума, који су изабрани на јавном конкусру на основу својих компетенција, састају се једном месечно, а по потреби и више пута.

У намери да се упозна са радом овог тела, данашњем састанку је присуствовао Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града.

Закључци Локалног антикорупцијског форума биће објављени у извештају који ће локалној самоуправе бити достављен крајем месеца.

Извештај ће се потом наћи пред одборницима локалног парламента, а у зависности од његовог садржаја, град ће предузети одговарајуће кораке у циљу смањења евентуалног степена корупције у органима локалне самоуправе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *