Извучени парови полуфинала

После седам квалификационих сусрета у оквиру манифестације „Сусрећу се села Шумадије“, најуспешније екипе настављају такмичење у полуфиналу.

Парови два полуфинална сусрета извучени су данас. Капитени екипа упознати су са изменама правилника и питања у Квизу знања. Жребањем је утврђено и ко ће бити домаћини два предстојећа сусрета.

Шумадијске зимске игре биће настављене почетком 2018. године. Покровитељ такмичења, које се организује у циљу оживљавања села у зимском периоду и окупљања младих који живе у руралном подручју, је град Крагујевац.

Први полуфинални сусрет биће одржан у петак 12. јануара у Дому културе у Гружи, а осим екипе домаћина у такмичењу учествују и представници Јовановца, Кутлова и Чумића.

Друго полуфинале заказано је за 13. јануар, у обновљеном Дому културе у Доњој Сабанти, а поред домаћина такмичиће се и Жупањевац, Грошница и Добрача.

Жири је најавио измену питања у квизу знања. У овој области такмичари ће, поводом обележавања сто година од почетка Великог рата, одговарати на питања из историје која се односе на Први светски рат.

У финалу ће учествовати четири најбоље екипе, а овај сусрет биће организован крајем јануара.

Учеснике такмичења села, које традиционално организује Агенција „ВА“ уз медијску подршку Радио телевизије Крагујевц, очекују вредне награде.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *