Јачање еколошке свести

За финансирање 15 еколошких програма и пројеката у овој години, Град Крагујевац је издвојио два милиона динара.

Идеје које ће бити реализоване односе се на пошумљавање, едукације и опремање простора на отвореном.

Унапређење заштите животне средине и јачање еколошке свести, основа су програма и пројеката у области екологије који ће бити финансирани новцем из градског буџета.

Пошумљавање, едукација и информисање јавности, спровођење конкретних активности на решавању појединачних локалних проблема, акције чишћења, садње, уређења и оплемењивање простора – само су неке од укупно 15 идеја које ће бити реализоване.

На јавном конкурсу прихваћен је пројекат Центра за еколошко образовање и одрживи развој, а реч је о фестивалу еколошких представа, као и Омладинске организације Шумадије под називом „Обнови и заштити природне вредности града Крагујевца“.

Ромски информативни центар добијена средства користиће за пројекат под називом „Сакупљај и рециклирај – чистија насеља и чистије стамбене заједнице“.

У оквиру свог пројекта Удружење Екомар истраживаће да ли у Лепеници има биљног и животињског света, а Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца добровољним радом улепшаће животну средину.

И ове године финансираће се израда Месечног извештаја о стању животне средине у Крагујевцу, а ту су и пројекти Крагујевац без ГМО, Здрав град Зелени град, Планина је ту – Корак за квалитетнији живот.

Сви пројекти су у складу са Локалним еколошким акционим планом и Стратегијом одрживог развоја града Крагујевца и Шумадије и Поморавља.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *