Јавна предузећа финансијски су стабилна

Јавно-комунална предузећа у Крагујевцу финансијски су стабилна, тврди Владимир Максимовић, члан Градског већа за комуналне делатности, равномерни и одрживи развој. 

Он је, гостујући у „Комуналном сервису“ Телевизије Крагујевац рекао да ће, због тога, субвенције предвиђене буџетом за наредну годину бити искоришћене за развој ових предузећа.

Процес финансијске консолидације јавно-комуналних предузећа у Крагујевцу, започет пре две године, успешно је завршен, тврде надлежни.

Према речима Владимира Максимовића, члана Градског комуналне делатности, равномерни и одрживи развој, у наредној години би требало да буде окончана и организациона консолидација јавно-комуналних предузећа, како би ефикасније обављала своју основну делатност и развијала се.

С обзиром на стабилну финансијску ситуацију, субвенције за јавно-комунална предузећа предвиђена буџетом биће уложена у њихов даљи развој, а намерна локалне самоуправе је да, у том смислу, подстакне предузећа да сама инвестирају.

Говорећи о ценама комуналних услуга, ресорни члан Градског већа је нагласио да се оне се смеју схватати олако.

Функционисање комуналног сектора током 2017. године, имајући у виду бројне проблеме, ресорни члан Градског већа оцењује позитивно.

Такође сматра да ће резултати рада јавно-комуналних предузећа у наредној години бити још бољи.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *