Јавна расправа о изменама и допунама Закона о комуналним делатностима у Крагујевцу

Након Новог Сада, Ниша и Зајечара, и у Крагујевцу је одржана јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о комуналним делатностима.

Циљ доношења измена и допуна је да се новим законским решењима подигне квалитет комуналне услуге, као и да се вршиоцима комуналне делатности омогући пословање под јасним и транспарентим условима.

Циљ доношења измена и допуна закона је да се на најбољи начин дефинишу релевантне одредбе и прецизно дефинишу најбоља решења за превазилажење изазова у комуналном сектору.

Област комуналних делатности у правном систему Републике Србије уређује велики број прописа, а један од главних који захтева измене и допуне Закона односи се на разграничење надлежности републичких и општинских комуналних инспектора, односно градских комуналних инспектора, као и регулисање методологије за израду цена комуналних услуга.  

Локалним самоуправама као доносиоцима одлука неопходан је јасан законодавни оквир формулисан на републичком нивоу.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре упутило је позив државним органима, стручној јавности као и другим заинтересованим странама, да се у оквиру јавне расправе упознају са текстом Нацрта закона и дају своје примедбе, предлоге и сугестије.

Последња Јавна расправа биће организована 13. априла у Београду. 

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *