Јавна расправа о Нацрту програма енергетске ефикасности града

У оквиру јавне расправе о Нацрту програма енергетске ефикасности града Крагујевца за период од 2023. до 2025, са Планом енергетске ефикасности за наредну годину, организована је завршна трибина на којој су сви заинтересовани могли да се упозају са овим документом и од Ане Радојевић, енергетског менаџера града Крагујевца, добију додатна објашњења.

Циљ израде овог Програма је анализа потрошње енергије и предлагање мера које ће довести до уштеде.

Програм енергетске ефикасности града Крагујевца за период од 2023. до 2025. године је документ који дефинише локалну политику у овој области.

Он представља неопходан акт како би се све активности на пољу енергетске ефикасности спроводиле плански, а у циљу најрационалнијег коришћења постојећих ресурса.

Након јавне расправе овај документ ће бити у скупштинској процедури.

Основни циљ Програма је анализа досадашњих активности и предлагање најадекватнијих мера за повећање енергетске ефикасности и уштеде енергије у наредном трогодишњем периоду.

Планиране мере односе се на модернизацију система грејања у школама, које као енергент користе чврсто гориво и замену постојећег осветљења лед расветом.

Програм садржи опште податке о граду Крагујевцу, његовој енергетској инфраструктури, комуналним делатностима и стању животне средине.

До сада је преко 600 домаћинстава средствима града, Министарства рударства и енергетике и Министарства заштите животне средине добило субвенције за замену столарије и набавку котлова.

У плану је да се настави са тим активностима, али и са унапређењем енергетске ефикасности на стамбеним зградама, кроз сарадњу са стамбеним заједницама.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *