Јавни конкурс за пројекте из културе за 2022. годину

Град Крагујевац и ове године расписује Јавни конкурс за финансирање пројеката из области културе.

Позив је отворен од 10. фебруара до 12. марта за сва заинтересована удружења регистрована за обављање културне делатности, стручњаке из ове области који раде у партнерствима са осталим организацијама, али и појединце, који без обзира на аплицирање ранијих година, имају право да се јаве на конкурс са новим идејама.

Услови и пропозиције за аплицирање биће објављени на сајту Града Крагујевца.

Области обухваћене конкурсом су музичко стваралаштво, ликовна уметност, дизајн, архитектура, уметничка фотографија, филмска, позоришна уметност, балет, дигитални и мултимедијални програми, архивска грађа, библиотечка информатичка делатност, промовисање традиционалног стваралаштва, али и менаџмента у култури.

Град Крагујевац кроз конкурс подржава продукцију разноврсних програма из културе чиме се унапређује културна понуда и ствара нова публика.

Град Крагујевац од 2015. године у континуитету расписује Конкурс за финансирање пројеката из културе и, уз Нови Сад, на годишњем нивоу издваја значајна средства за те намене.

Да овдашња локална самоуправа издваја највише новца за унапређење културне понуде показали су и резултати истраживања Завода за проучавање културног развитка из 2018. године.

Многе од манифестација финансираних новцем из градског буџета су интернационалног и регионалног карактера.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *