Јавни позив за приватне предшколске установе

Градска управа за ванпривредне делатности расписала је Јавни позив приватним предшколским установама, ради уписа деце чији су родитељи остварили право на накнаду дела трошкова боравка у вртићу за радну 2018/2019 годину.

Право учешћа имају све приватне предшколске установе које поседују акт о верификацији надлежног министарства.

Поседовање акта о верификацији, који приватној предшколској установи додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, основи је услов за успостављање сарадње са локалном самоуправом.

Град Крагујевац је до сада имао потписан уговор са 11 верификованих приватних предшколских установа. Уговор се односи на једну радну годину, која траје од 1. септембра до 31. августа.

Списак верификованих приватних предшколских установа на територији града Крагујевца, у које се могу уписати деца чији су родитељи остварили право на накнаду дела трошкова боравка и са којима ће град закључити уговор о међусобним правима и обавезама, надлежна градска управа објавиће након завршетка јавног позива.

Приватне предшколске установе које испуне услове из јавног позива и након објављивања списка, пријаве могу подносити током читаве радне 2018/2019. године, после чега ће списак верификованих предшколских установа бити ажуриран.

Локална самоуправа суфинансира боравак деце у приватним и предшколским установама чији је оснивач град, издвајањем 80% од економске цене која је дефинисана за државне вртиће, што за свако дете износи 13.700 динара месечно.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *