Јавно-приватно партнерство у градском превозу

На последњој седници Скупштине града донета је одлука да град Крагујевац уђе у процес јавно-приватног партнерства у области пружања услуга јавног превоза.

У Градској управи тврде да би се тако обезбедио сигурнији и безбеднији јавни превоз за Крагујевчане.

Град Крагујевац улази у процес јавно-приватног партнерства за услугу обављања јавног превоза.

Тренутно се ради на избору експерта, који би био сарадник у пројектном тиму града, а који ради на увођењу јавно-приватног партнерства.

Елаборат би садржао све оно што град жели од јавног превоза – колико је линија потребно, какав квалитет превоза, колико аутобуси могу да буду стари, а све у циљу безбеднијег и сигурнијег превоза Крагујевчана.

Услуге јавног превоза у граду може да пружа и више превозника. Један од захтева биће и специјални ђачки аутобуси који ће бити одвојени од редовних линија.

Град Крагујевац нема предузеће које се бави јавним превозом.

Јавно комунално предузеће „Шумадија Крагујевац“ радило је само организацију превоза, али по новом закону град није у могућности да тај посао повери јавном предузећу које се не бави конкретно тим услугама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *