Једнократна помоћ од 100 евра на кућну адресу

Крагујевачки поштари једини су у Србији која најстаријим грађанима на кућну адресу достављају помоћ државе у износу од 100 евра.

Пензионери претходно треба да позову Ситуациони центар и затраже овакав начин доставе новца.

У Србији на кућну адресу пензије прима 350.200 пензионера.

Њима је ових дана на наменски рачун уплаћена и једнократна помоћ државе у износу од 100 евра.

Након укидања ванредног стања поште раде у редовном режиму.

Капацитети се повећавају у дане исплате пензија.

Ових дана пензионерима је уплаћена и једнократна помоћ државе од 100 евра.

У претходних неколико дана новац су са личном картом на шалтерима Поште и Банке поштанске штедионице преузели пензионери који иначе пензију примају код ових јавних финансијских институција.

И пензионери који примају на кућну адресу пензије, до 100 евра су могли једино одласком на шалтер лично, јер овај бенефит који је уплатила држава налази се на наменском рачуну и подиже се уз личну карту, што значи да поштари нису ангажовани за исплату.

Свим старијим суграђанима, који немају другу могућност, крагујевачки поштари су захваљујући Ситуационом центру изашли у сусрет и донели новац на кућну адресу.

Хигијенске мере због опасности од заразе и даље се поштују.

Једнократну помоћ државе у износу од 100 евра добило је око 950.000 пензионера.

На кућну адресу пензије прима 305.200 пензионера у Србији.

Од 21. маја 100 евра помоћи исплаћује се корисницима социјалне новчане помоћи, а у међувремену и пензионерима који пензије примају код пословних банака.

После исплате овим категоријама становника, 100 евра помоћи државе биће уплаћено на рачуне осталих грађана који су се пријавили Министарству финансија Управи за трезор путем интернета или телефоном.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *