Једнократна помоћ од 5.000 динара угроженим пензионерима

Социјално и економски најугроженији пензионери са подручја града, њих 1.000, добиће једнократну новчану помоћ у износу од 5.000 динара, изјавио је за Радио телевизију Крагујевац Ратко Томашевић, члан Градског већа за унапређење положаја пензионера.

То је, према његовим речима, једна од мера које локална самоуправа спроводи у циљу побољшања квалитета живота старијих суграђана.

Унапређење положаја пензионера на подручју града Крагујевца један је од циљева чијем остварењу тежи актуелна градска власт.

У складу са тим, локална самоуправа реализује низ мера и активности, како би побољшала квалитет живота старијих суграђана.

Осим права на бесплатан превоз, које остварују пензионери старији од 65 година, припадници ове популације имају могућност коришћења услуга социјалне заштите, попут дневног боравка у Центру „Кнегиња Љубица“.

Старији суграђани, нарушеног здравља, могу да рачунају на помоћ геронтодомаћица, а социјално и економски најугроженији пензионери на једнократну новчану помоћ града.

Крагујевачки пензионери, којих има 44.000, ускоро ће добити такозване пензионерске картице, којима ће лакше доказивати свој статус.

Ове бесплатне картице пензионери ће моћи да преузму у овдашњој филијари ПИО Фонда, у термину о коме ће бити благовремено обавештени.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *