Јелена Вучковић изабрана за члана првог сазива Високог савета судства

Професорка Правног факултета у Крагујевцу Јелена Вучковић изабрана за члана првог сазива Високог савета судства. Петочлана Комисија изабрала је три члана Високог савета судства и четири Високог савета тужилаштва, који су и код ранијег представљања у Народној скупштини добили највише гласова, али недовољно да би већ тада постали чланови тих тела као истакнути правници, Чланови првог сазива ВСС, који су изабрани су професор Правног факултета у Крагујевцу Јелена Вучковић, професор Правног факултета у Београду Никола Бодирога и адвокат из Београда Срђан Стефановић.

На априлском скупштинском заседању за члана ВСС је изабран виши тужилачки помоћник из Панчева Александар Поповић, као једини који је тада добио двотрећинску подршку посланика.

За чланове Високог савета тужилаштва изабрани су члан Управног одбора Правосудне академије Владимир Симић, доктор права и члан некадашње Радне групе за измену Устава и сета тужилачких закона Мирослав Ђорђевић, новосадски адвокат Предраг Ћетковић и службеница БИА Јелена Глушица. Комисију су чинили председник Народне скупштине, председница Врховног суда, Уставног суда, Врховни јавни тужилац и Заштитник грађана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *