ЈКП Шумадија остварила приход од преко две милијарде динара

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац ову годину завршава са приходима од преко две милијарде динара и процењеном добити од око 33 милиона динара.

Сумирајући резултате остварене у 2020. директор овог комуналног предузећа Немања Димитријевић је рекао да се комплетно пословање у овој години због ванредног стања и ванредне ситуације одвијало у другачијим околностима, али да је задовољан јер је код капиталних пројеката завршен највећи део планираних активности.

Годину на измаку обележило је и отварање прве надземне јавне гараже у Крагујевцу.

Прва надземна вишеетажна гаража у Крагујевцу са близу 200 паркинг места изграђена је у складу са најновијим еколошким стандардима, посебним паркинг местима за инвалиде и паркингом за мотоцикле.

Поред места за пуњење електричних аутомобила, гаража поседује и соларне панле који ће производити енергију неопходну за њен рад.

Реконструкција зелене пијаце Центар почела је у мају и обухвата изгардњу подземне гараже са око 50 места за паркирање, уређење платоа, реконструкцију матичне зграде и изградњу надстрешнице са издвојеним млечним павиљоном.

У Шумадији наводе да је наставак значајних започетих пројеката – реконструкција Градске тржнице, уређење аутобуских стајалишта и четири градска гробља, приоритет и у 2021. години.

Поред тога, континуитет у пружању свих комуналних услуга и подизање њиховог квалитета основни је задатак овог градског предузећа, подсећа Димитријевић.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *