Још 55 улица за асфалтирање

Град Крагујевац, у наредном периоду намерава да најважније комунално улагање у инфраструктуру допуни такозваним Програмом рехабилитације и одржавања градских улица и општинских путева.

Подједнако се води рачуна о градским али и путним деоницама које Крагујевац повезују са ауто путевима.

Чланови Градског већа усвојили су недавно Одлуку којом је 55 улица проглашено за приоритете на основу извештаја Комисије за припрему и спровођење мера на ублажавању последица од поплава.

Радови ће се изводити у насељима широм града. Седам приградских месних заједница попут: Белошевца, Ердеча, Илићева, Станова, Шумарица и Угљешнице добиће комплетно комунално адаптиране улице.

Из градске касе обезбеђено је 250 милиона динара за ову инвестицију.   Екипе предузећа за путеве Крагујевац раде на ревитализацији и изградњи путне инфраструктуре у насељима која су оштећена током јунских поплава.

Програмом рехабилитације и одржавања градских улица и општинских путева у првој фази урађено је 14 улица у Белошевцу, Илићеву, Маршићу и Великом Пољу.

У другој фази биће рехабилитовано 55 улица у то у Белошевцу, Ердечу, Илићеву, Бресници, Станову, Шумарицама и Угљешници, а у плану је да се ради и трећа фаза ревитализација улица. За све то Град је издвојио 250 милиона динара.

У насељу Шумарице очекује се реконструкција и асфалтирање улице Милана Николића.

Предузеће за путеве Крагујевац урадило је пресвлачење делова коловоза новим асфалтом у Горње Милановачкој улици. То је једна од најважнијих путних деоница, која повезује не само неколико градксих, приградских и сеоских насеља већ и Крагујевац са Ибарском магистралом.

Услови за одвијање путничког и теретног саобраћаја безбеднији су и бољи, с обзиром да предстоји јесењи и зимски период падавина.

Током летње сезоне крагујевачки путари увелико су радили на шест путних праваца, у селима Лужнице, Доње и Горње Грбице, Маслошево, Трмбас, Ђурисело и Корман.

У оквиру обнове сеоских путева, до сада је урађено више од 20 километара новог асфалта, а у наредном периоду радиће се на асфалтирању још шест нових путних праваца.

Крагујевац и околна села премрежевају се све већим бројем асфалтираних километара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Још 55 улица за асфалтирање”

  1. Молим надлежне да уреде тротоар на парној страни улице Драгослава Срејовића и означе паркинг места.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *