Још данас пријављивање за полагање испита за специјализоване школе

За подношење пријава за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа данас је последњи дан, а ученици то могу да учине до 16.00 часова.

Пријемни испити за ове школе, у складу са конкурсом који расписује Министарство просвете, биће реализовани у средњим школама од 12. до 21. маја, а родитељи ће увид у резултате моћи да изврше онлајн.

Ученици који нису искористили могућност да се пријаве електронским путем, могли су за полагање пријемног испита да се пријаве 21. априла или да то учине данас у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит.

И ове године листа жеља ће моћи да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност неограничених измена и допуна до 30. јуна.

Они који не искористе предност електронског подношења листе жеља, могу је поднети у папирном облику у школама 29. и 30. јуна.

Родитељи ће 3. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Прелиминарним планом уписа за школску 2023/2024. годину превиђено је око 4.500 места у специјализованим одељењима гиманзија за математику, физику, географију, историју, рачунарство и информатику, биологију, хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, билингвална одељења, као и уметничке средње школе – ликовне, балетске и музичке, саопштило је Министарство просвете.

За специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе је потребно да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *