Јовановић: Маске и дистанца остаће још дуго

Директорка Института “Батут” Верица Јовановић казала је да ће истраживања о ризицима и последицама вируса ковид бити доступни када се систематизују и спроведу у складу са свим правилима, те да ћемо и тада знати које су конкретне последице и ризике код људи који су прележали вирус.

На питање да прокоментарише истраживање докторке Драгице Бојовић Јовић објављено у једном дневном листу о томе да последице вируса ковид могу да изазову стерилитета и смањење зачећа, као и могућност да плод може да има одређене аномалије, Јовановић је навела да ће о самом истраживању огласити докторка која га је спровела.

“Истраживања се систематизују, потребно је време, критичан број људи на којима се врше, циљну популацију, а све се то спроводи на правилно дефинисаним узорцима”, нагласила је Јовановић и додала да ће особе које се баве анализом ризика и последица свакако дати и саопштити закључке.

Нагласила је да ковид вирус не прескаче ни једну циљну популациону групу, те да нико није поштеђен када је у питању дејство вируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *