Какав је положај особа са инвалидитетом у локалној заједници?

Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца организовала је трибину Положај особа са инвалидитетом у локалној заједници-предлог мера за побољшање положаја у циљу подизања нивоа свести о особама са инвалидитетом.

Поред основне делатности коју обавља из области контроле поштовања права грађана и реаговања у случају повреде људских права грађана од стране институција чији је оснивач град Крагујевац, канцеларија локалног омбудсмана започела је промоцију позитивног односа и већег степена друштвене бриге о особама са инвалидитетом.

Учесници дискусије били су чланови крагујевачких удружења особа са инвалидитетом као и представници Црвеног крста и градске управе града Крагујевца.

Ово је прва у низу трибина које су планиране за наредни период које организује локални омбудсман града Крагујевца у сарадњи са удружењима особа са инвалидитетом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *