Како да млади из хранитељских породица нађу посао

Центар за породични смештај и усвојење реализује пројекат „Будућност за нас“, у оквиру програма „Знањем до посла“ који финансира швајцарска Агенција за развој и сарадњу и Влада Србије.

Пројекат је усмерен на младе из хранитељских породица који се налазе у процесу осамостаљивања и изласка из система социјалне заштите.

Тим поводом организован је састанак коме су присуствовали потенцијални послодавци и представници институција, који желе да допринесу овом хуманом циљу.

Млади који живе у хранитељским породицама након завршеног процеса образовања излазе из система заштите, тако да се најчешће после завршетка средње школе, суочавају са проблемима проналаска посла и осамостаљивања.

У Центру за породични смештај пружају подршку младима кроз лично менторство.

Овим програмом Центар за породични смештај и усвојење жели да оснажи младе без родитељског старања који се осамостаљују да буду конкурентнији на тржишту рада и подигну квалитет живота кроз постизање финансијске самосталности.

Гордана је једна од 15-оро младих који су захваљујући овом пројекту успели да се запосле.

Посао у козметичком салону веома јој се допао, али и однос послодавца према њој.

Кроз програм „Будућност за нас“ прате се актуелне анализе тржишта рада и спроводи стручна процена младих у односу на њихове способности, особине личности и вештине. Овом позиву одазвао се велики број послодаваца.

Извештава новинарка РТК Наташа Лазаревић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *