Како до бесплатних киловат-сати струје?

За стицање статуса енергетски угроженог купца Градској управи за здравствену и социјалну заштиту од почетка године поднета су 1.604 захтева, од којих су сви позитивно решени.

Право на бесплатне киловат-сате електричне енергије остварује се за годину у којој је донето решење, а за коришћење ове повољности домаћинства треба да испуњавају одређене услове.

Да би остварило право на бесплатне киловат-сате електричне енергије, домаћинство са једним чланом треба да има месечни приход до 14.257 динара.

Двочлана или трочлана породица може да приходује до 20.758 динара, а четворочлана и петочлана – до 27.255 динара.
Месечни износ прихода за домаћинства са шест и више чланова не може бити већи од 34.275 динара. То је предвиђено новим правилником, који се примењује од 1. јуна ове године.

За стицање статуса енергетски угроженог купца, потребно је, између осталог, испунити и критеријум који се односи на имовно стање, односно површину стамбеног простора, која се дефинише у зависности од броја чланова домаћинства.

Уколико домаћинство које је стекло статус енергетски угроженог купца троши више киловат-сати струје од онога што је предвиђено уредбом, не може да оствари право на попуст без обзира на решење надлежне Градске управе.

Захтев за стицање статуса енергетски угроженог купца подноси се Градској управи за здравствену и социјалну заштиту, на кружном шалтеру у приземљу зграде града. Корисници дечјег додатка ово право могу да остваре у Одељењу дечје заштите.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *