Како до привременог прикључка нелегалних стамбених објеката на инфраструктурну мрежу?

Крагујевчани од 15. септембра до 15. октобра могу да поднесу захтеве за прикључак воде, струје, грејања и канализације незаконито изграђених објеката путем формулара који се доставља локалној управи.

Све информације о потребној документацији и додатна упутства грађани могу добити у Градској управи.

Влада Србије донела је уредбу о начину, условима и поступку за привремено прикључење на електро-енергетску гасну мрежу, мрежу даљинског грејања, водовод и канализацију незаконито изграђених објеката.

Овом уредбом је предвиђено да прикључак за струју, воду, канализацију или грејање могу добити само власници кућа и станова и чланови њихових домаћинстава који су изградњом, односно куповином, трајно решавали стамбено питање.

Сва документација, уз изјаве које треба да се овере код нотара, може да се преузме на шалтеру 1 у холу зграде Градске управе, сваког радног дана од 7.30 до 15.30.

Привремено прикључење нелегалних објеката на инфраструктурну мрежу не односи се на пословне објекте и инвеститоре који су нелегално градили и објекте нису прикључили на комуналну инфраструктуру.

Прикључење је привременог карактера и не утиче на утврђивање правног статуста објекта.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *