Како до субвенција за енергетску санацију стамбених објеката?

У Бизнис иновационом центру у Крагујевцу одржана је трибина у оквиру које су грађани имали прилике да добију информације о томе како да се пријаве за актуелне субвенције које се додељују у циљу реконструкције и унапређења енергентске ефикасности стамбених објеката.

Министарство рударства и енергетике и пројекат агенције за међународни развој „Боља енергија” покренули су националну кампању под називом „Мањи рачуни, за већи комфор и чистији ваздух” у оквиру које се одржава серија од 10 трибина у општинама и градовима Србије.

На трибини грађани су се упузнали са начином на који могу да се пријаве за субвенције, о докуметацији која је неопходна, уштедама које се могу остварити, колике субвенције могу добити, детаљима о енергетском калкулатору.

У Крагујевцу је одржана пета по реду трибина на тему енергетске ефикасности намењена информисању грађана о актуелним субвенцијама у овој области.

Основни циљ мере енергетске санације домаћинстава је уштеда енергије, али и смањење трошкова грађана.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *