Крагујевчанин Саша Павловић трећи на свету на такмичењу у Дубаију у оквиру Светског самита влада

Да ли сте знали, да можете постати пољопривредник из удобности свог дома, а недељну испоруку свежег поврћа дочекати на кућном прагу?

Крагујевчанин Сава Павловић и његов колега са Факултета организационих наука у Београду Лазар Јовановић, осмислили су јединствену „Фармит“ апликацију, путем које сваки грађанин Србије може имати своју обрадиву земљу, засејано поврће, доставу зрелог сезонског поврћа на кућну адресу без имало труда и знања о аграру.

Са овим пројектом освојили су треће место на такмичењу у Дубаију у оквиру Светског самита влада, у конкуренцији од више хиљада универзитета из 62 земље света.

Новчана награда у износу од 68 хиљада долара, биће употребљена за даље развијање апликације и још већу доступност корисницима.

Студенти Сава Павловић и Лазар Јовановић студентски стартап пројекат „Фармит“ развили су кроз менторски програм на Факултету организационих наука у Београду, у оквиру пројекта “Предузми идеју“.

Фармит представља једниствени концепт у Србији „Од фарме до трпезе“ који има за циљ да корисницима обезбеди квалитетно и здраво поврће, које заједничким снагама на обрадивој земљи у селу крај Београда гаји тим стручњака са Пољопривредног факултета у сарадњи са технолозима.

Ова идеја препозната је на такмичењу у Дубаију у оквиру Светског самита влада, у конкуренцији од више хиљада универзитета из 62 земље света, а творци једниствене Фармит апликације награђени су новчаном наградом у износу од 68 хиљада долара.

Ово наградно такмичење било је намењено студентима с циљем истицања креативности и иновативности младих у суочавању са локалним и глобалним изазовима.

Путем ове апликације грађани могу да креирају своју башту, изаберу осам од 17 омиљених повртних култура, као и да прате развој воћа и поврћа.

Достава сезонског поврћа врши се једном недељно, а уколико онлајн фармер није у могућности да своје свеже поврће преузмете, гајбицу поврћа може донирати у хуманитарне сврхе или поклонити најближима.

Постани пољопривредник из удобности свог дома. Уштеди време и очекуј недељну гајбицу свежег поврћа на прагу свог дома- поручују из Фармита.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Крагујевчанин Саша Павловић трећи на свету на такмичењу у Дубаију у оквиру Светског самита влада”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *