Како држава може помоћи паровима у процесу развода брака?

Само у току ове године на територији Крагујевац покренуто је више од 700 предмета који се тичу развода брака, односно сличних поступака као што су тужбе о вршењу родитељског права и одлуке о статусу малолетне деце.

Током отвореног фоорума за дискусију у Палати правде у Крагујевцу сви заинтеерсовани грађани могли су од судија Апелационог и Основног суда у Крагујевцу да сазнају све у вези са разводом брака пред судом али и о улози државе током овог процеса.

Заинтересовани Крагујевчани који су желели да сазнају све у вези са разводом брака пред судом, могли су то да учине на 115-им отвореним вратима правосуђа у Палати правде.

Кроз формат отвореног форума за дискусију са грађанима, могло се чути све о покретању процедуре за развод брака, зашто до развода најчешће долази и која је улога државе током овог поступка.

У Основном суду у Крагујевцу током ове године покренуто је више од 700 предмета који се тичу развода брака или сличних поступака, где су укључена и малолетна лица.  

У сарадњи са Врховним касационим и Основним судом у Крагујевцу, од 2019. године се редовно одржавају тематска отворена врата, где се обрађују најбитније теме за грађанство.

Овакав вид интерактивне дискусије између праводусних органа и грађана показао се као јако добар, управо због могућности да се појединци упуте у конкретне теме које их занимају.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *