Како непокретне особе могу да се тестирају на ковид 19?

Иако се више од годину дана, захваљујући Служби кућног лечења, тестирање на ковид и збрињавање непокретних пацијената
одвија у континуитету и према потреби, још увек поједине породице не могу да се снађу и немају сазнања коме се прво обраћају за процедуру.

У Ковид амбуланти Дома здравља кажу да, и ако буде лутања у телефонском обраћању, екипе Службе кућног лечења долазе до непокретних пацијената где год је потребно.

Двориште Ковид амбуланте је одавно препознатљиво и доступно свим грађанима, али пацијенти који су непокретни и живе у удаљеним селима, односно њихове породице још увек наилазе на основни проблем, а то је недостатак информацијa коме се обраћају и како да тестирају углавном старе непокретне.

У Ковид амбуланти Дома здравља уочљива је гужва. Већина пацијената чека на контролне прегледе. Епидемиолошка ситуација је непромењена у односу на претходне седмице.

Нови сој корона вируса Омикрон је затворио скоро све европске земље, од којих су у већини наступиле најстроже мере.

Светска здравствена организација је упозорила на опасност после хитног састанка.

Научници су у току дана објавили 3д снимак омикрона код кога је пронађено 50 мутација.

Како су појаснили, то не значи да су варијације опасније, већ се једноставно вирус прилагодио људској врсти стварајући низ варијанти.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *