Како се пријавити за замену столарије или набавку котла?

Власници породичних кућа на територији Крагујевца од данас до 27. септембра могу да се пријаве на конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности.

За програм енергетске санације опредељено је 10 милиона динара.

Накнада дела трошкова набавке опреме и материјала одборава се за четири мере – за замену спољне столарије на породичним стамбеним објектима, набавку и инсталацију котла или етажне пећи на дрвени пелет за породичне стамбене објекте, набавку и инсталацију котла на гас за породичне стамбене објекте, као и соларних колектора за грејање топле воде и пратеће инсталације грејног система за породичне куће.

Обавезна документација мора да садржи потписан и попуњен пријавни образац, фотокопију личне карте подносиоца захтева, али и свих физичких лица која живе на адреси породичне куће.

Поред тога, потребно је имати и уверење о кућној заједници, предрачун са количином и ценом за опрему са уградњом, копију решења о утврђивању пореза на имовину за претходну годину, копију грађевинске дозволе, као и фотокопију рачуна за утрошену електричну енергију за један од претходних месеци.

Након завршетка радова потребно је да крајњи корисник достави доказ о уплати целокупног сопственог удела у финансирању извођачу радова.
Програм енергетске санације породичних кућа град Крагујевац заједнички реализује са Министарством рударства и енергетике.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Рaнковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *