Како теку припреме Крагујевчана за Бадњи дан?

Уочи Бадњег дана, у пијаци на Аеродрому повећана је потражња за појединим намирницама.

Иако су цене нешто више, купци и продавци задовољни су понудом и продајом.

За припрему посне трпезе главна намирница је риба. За килограм живог шарана по килограму потребно је издвојити 750 динара, прженог 2.000 динара, а димљеног од 2.500 до чак 3.500 динара
Пијаца на Аеродрому добро је снабдевена свежим намирницама и има их у довољним количинама. Цене се јесу мењале у односу на ранији период, али су продавци задовољни продајом у предпразничним данима.

Бадњи дан је уједно и последњи дан Божићног поста, а трпеза је богатија него иначе. За припрему трпезе грађани са којима смо разговарали се најчешће одлучују за куповину сувог и свежег или орашастог воћа и рибе за припрему посних јела.

Грађани кажу да трпезу за празник припремају уобичајено, а куповину намирница усклађују са потребама.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *