Уочи Бадњег дана, у пијаци на Аеродрому повећана је потражња за појединим намирницама.
Иако су цене нешто више, купци и продавци задовољни су понудом и продајом.
За припрему посне трпезе главна намирница је риба. За килограм живог шарана по килограму потребно је издвојити 750 динара, прженог 2.000 динара, а димљеног од 2.500 до чак 3.500 динара
Пијаца на Аеродрому добро је снабдевена свежим намирницама и има их у довољним количинама. Цене се јесу мењале у односу на ранији период, али су продавци задовољни продајом у предпразничним данима.
Бадњи дан је уједно и последњи дан Божићног поста, а трпеза је богатија него иначе. За припрему трпезе грађани са којима смо разговарали се најчешће одлучују за куповину сувог и свежег или орашастог воћа и рибе за припрему посних јела.
Грађани кажу да трпезу за празник припремају уобичајено, а куповину намирница усклађују са потребама.
Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.