Како унапредити права бораца и ратних војних инвалида?

Резултати истраживања СУБНОР-а, којим је било обухваћено око 11 хиљада бораца и војних инвалида, показали су да су услуге у области здравствене заштите борцима и војним инвалидима недоступне, најчешће због дуготрајног заказивања специјалистичких прегледа, као и да после повратка са болничког лечења не добијају помоћ за кућну негу и лечење.

Права бораца и ратних војних инвалида, социјалнa и здравственa заштитa биле су теме састанка СУБНОР-а и надлежних институција које се баве правима бораца и ратних војних инвалида.

На састанку је било речи о стручним упутствима за пружање помоћи ради адекватне примене законских права и стручних препорука, а говорило се и о сарадњи са надлежним институцијама које се баве правима бораца и ратних војних инвалида.

Рaди успостављања одговорног односа у области социјалне и здравствене заштите бораца и војних инвалида, градски и општински одбори СУБНОР-а треба да утврде листу најугроженијих и најстаријих бораца и војних инвалида и тако дају приоритет у поступку решавања потреба као што су социјална сигурност и унапређење квалитета живота.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *