Како вештачка интелигенција утиче на будућност

Стручњаци и ентузијасти у ИТ индустрији, њих 160, окупили су се на Природно математичком факултету како би разменили искуства и сазнања и покушали да дају одговор како вештачка интелигенција утиче на будућност.

Ову бесплатну ИТ конференцију, која истиче достигнућа и доприносе жена у ИТ-ју, је у Крагујевцу организовало Удружење КЕИК.

Циљ је да се покрене крагујевачка ИТ заједница.

Укупно седам предавања 10 водећих жена у ИТ индустрији представило је полазницима конференције Impact The Future, будућност технолошких иновација, од вештачке интелгенције до развоја софтвера, а догађај је била и прилика за повезивање са експертима у овој области.

Како вештачка интелигенција може да нам помогне, колики је њен утицај на будућност, како она обликује нашу стварност далеко изван граница програмирања и како алат за кодирање заснован на вештачкој интелигенцији може унапредити процес програмирања неке су од тема о којима се говорило, уз констатацију да је данас све више жена у ИТ-у.

На конференцији је било и речи о трансформацији каријере уз преносиве вештине и адаптабилност у технолошком свету, као и потенцијалу великих језичких модела у решавању комплексних проблема.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *