Какво је интересовање Крагујевчана за“first minute” понуде?

Заинтересованост Крагујевчана за ране уплате и резервације летовања, слабија је него протеклих година.

Попусти се крећу од 10 до 30 одсто за резервације у јануару, док се комплетна понуда апартмана и хотела очекује од фебруара. И даље су најтраженија летовалишта у Грчкој, Турској и Албанији.

Продужен је и рок за коришћење заменских туристичких ваучера, чија реализација није остварена током протекле две године.

Већина Крагујевчана још увек не размишља о ранијој резервацији летовања.

Поучени искуством из протекле две године, када су због погоршања пандемијске ситуације у читавом свету аранжмани отказвани, турсти су и даље неповерљиви.

Иако су цене летовања у зимском периоду повољније, а путницима се пружа могућност плаћања на више од 6 месечних рата, у туристичким агенцијама нису задовољни потражњом и продајом летњих аранжмана.

Крајем прошле године усвојена је измењена уредба о понуди заменског путовања за туристичко путовање које је отказано или није реализовано услед болести изазване корона вирусом, којом је предвиђен повраћај уплаћеног новца најкасније до 1. фебруара 2023.

Целокупна понуда хотела и апартмана који нуде попусте кроз фрст минут понуде, путницима ће бити доступна током фебруара.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *