Караван културе говора стигао у Крагујевац

Jединствени Караван културе говора „Проговори да видим ко си“ стигао је и у Крагујевац.

Кроз интерактивни приступ предавача и едукативне радионице за младе, полазници имају прилику да током дводневне едукације, овладају добрим говорним навикама и развију усмени израз и и излагачку писменост.

Караван културе говора организује Удружење „Изражајност“, уз подршку Министарства омладине и спорта, а у партнерству са Канцеларијом за младе града Крагујевца,

Чиме год да се бавимо, важно је да јасно, гласно и изражајно представимо своје идеје и таленте.

Култура говора у Србији прилично је запостављена и испод пожељних стандарда.

Стручњаци из области дикције и комуникологије ће кроз организоване радионице, током два дана, колико Караван културе борави у Крагујевцу, младима од 15 до 30 година помоћи да унапреде своје технике за разноврсну употребу речи, разговетност, динамику говора, говор тела и суочавање са тремом.

Један од главних циљева овог својеврсног Каравана и разлог покретања кампање „Негујмо српски језик“ је да култура говора постане важна тема у нашем друштву.

Град Крагујевац и Канцеларија за младе препознали су Караван културе говора као добру прилику да се младима приближи могућност стицања нових знања и вештина.

Караван културе говора спроводи се у оквиру националне кампање „Негујмо српски језик“, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *