Караван здравља у Крагујевцу

Пројекат „Активнија Србија“ по трећи пут у Крагујевцу организује јавни, масовни тренинг за све генерације.

Пројекат „Буди здрава, вежбај са нама“ има за циљ подизање свести грађана о бенефитима физичке активности, ради очувања сопственог здравља.

Тренинг за децу и одрасле заказан је у недељу 13. јуна од 11 сати, на стадиону Фудбалског клуба „Јадран“ код Спортског центра „Искра“.

Караван здравља пролази кроз Крагујевац и ове године. Организатори пројекта „Активнија Србија“ годинама се труде да путовањем кроз целу земљу, промовишу здраве стилове живота и утичу на промену животних навика грађана.

Уз дружење и масовне тренинге, које воде стручна лица из области медицине и спорта, код учесника се ствара позитивна реакција према физичкој активности.

Добробит целог пројекта је и зближавање породица, јер су тренинзи прилагођени свим генерацијама.

Сада маме немају изговор да се не посвете себи, јер ће на каравану здравља који ове године долази у Крагујевца 13. јуна, за децу бити организован посебан полигон са препрекама, на коме ће најмлађе дочекати стручна лица из крагујевачких школица спорта.

Спортски савез Крагујевца у току пандемије није имао прилику да организује већа масовна окупљања.

Сада одлучно крећу са разним пројектима, међу којима је и пројекат „Буди здрава, вежбај са нама“ који се организује по трећи пут у Крагујевцу.

Масовни трениг замишљен је као фитнес програм прилагођен рекеативцима, али и озбиљним спортистима.

Сви заинтересовани се могу пријавити преко сајта aktivnijasrbija.rs до суботе 12. јуна.

Тренинг почиње од 11 чаосва на терену Фудбалског клуба „Јадран“, а број учесника није ограничен.

Након овог тренинга, даме ће имати прилику да учествују у још једном пројекту у коме ће вежбање током целе године за њих бити бесплатно.

Крагујевац је ове године домаћин пете сезоне каравана здравља који се организује уз подршку Министарства омладине и спорта а у организацији Спортског савеза Крагујевца и пројекта „Активнија Србија“.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *